En ny Premier League-sæson står for døren. Verdens største liga åbnes lørdag eftermiddag kl. 16 dansk tid med seks kampe, og ovenpå en af de mest interessante Premier League-sæsoner i lang tid, er der for alvor basis for store forventninger til 2011/12-sæsonen. "Big four" er blevet udvidet med Manchester City og Tottenham, og efter en skidt sæson sidste år, der endte med en sjetteplads, har Liverpool gjort klar til atter at tage et spring tilbage mod toppen.
Genoplev 2010/11-sæsonen måned for måned her.
2011/12-sæsonen blev tyvstartet i den forgangne weekend, hvor Community Shield på Wembley Stadium bød på sæsonens første Manchester-derby. City tog føringen og kom på 2-0, men måtte alligevel i sidste ende se sig besejret med 2-3 efter to scoringer af Uniteds Nani - herunder den afgørende scoring tre minutter inde i overtiden.
Var den spændende kamp et tegn på hvad vi skal forvente, så er der masser af grund til at se frem mod sæsonen. Her på BetXpert har vi heldigvis et par yderst kyndige eksperter i Jesper Ambrosius og Nicolaj Stage, der har sammenfattet denne optakt, der ser nærmere på de tyve hold, forventningerne, profiler, interessante unge spillere og ageren på transfermarkedet siden sidste sæson.
Det kan varmt anbefales at følge d'herrer Ambrosius og Stages tips ved at følge nedenstående links (hvor man også kan skrive sig på en mailingliste - og dermed få et praj når nye tips er lagt ud):
Jesper Ambrosius - Tilbagebetaling på 117% efter 120 tips på BetXpert
Nicolaj Stage - Tilbagebetaling på 111% efter 370 tips på BetXpert
Holdene er i optakten listet efter forventet placering i 2011/12-sæsonen.
Klubberne - status før 2011/12-sæsonen
Manchester United
Sidste års placering: 1
Forventet placering: 1
Forklaring:
Da pointene var gjort op i 2010/2011-sæsonen, var Alex Ferguson’s tropper hele 9 point foran nummer 2, Chelsea. Umiddelbart kunne det altså ligne en suveræn titel, men på trods af en føring i hele 5-6 måneder, var United lige ved at smide det hele væk til sidst. Det hele blev afgjort på Old Trafford imod netop Chelsea, og klubben kunne fejre det 19. mesterskab.
Så hvorfor forventer vi, at det sejrsvante Manchester-hold gentager triumfen i 2011/2012? Jo, sagen er den, at selvom United har mistet rutinerede kæmper som Paul Scholes, Van der Sar og Gary Neville, så er truppen blevet forstærket med supertalentet Phil Jones, rutinerede Ashley Young og unge David de Gea. Læg dertil, at yngre spillere som Danny Welbeck og Tom Cleverley er vendt tilbage fra låneophold, og at stadigt unge spillere som Anderson, Nani og da Silva-brødrene er blevet bedre og mere rutinerede, og man har et – for os at se – styrket mandskab.
De eneste to svagheder på holdet er en måske for tyndt besat midtbane, hvor der umiddelbart mangler en ekstra kvalitetsspiller, og målmandsposten. Nyindkøbte David de Gea er stadig meget ung af en målmand, og han har brug for at vænne sig til en ny liga og en ny kultur. Det giver forhåbentlig plads til danske Anders Lindegaard, men også han får svært ved at præstere på det høje niveau, som Van der Sar gjorde i hele sin karriere for Alex Ferguson og co.
Profiler:
Et hold der både vinder mesterskabet og når finalen i Champions League har selvsagt mange profiler. Alligevel må den største af dem alle siges at være Wayne Rooney, der fandt sine gamle fodboldstøvler frem igen i foråret og spillede blændende fodbold. Forinden havde et dårligt VM, rygter om utroskab og et bebudet afsked med klubben ellers sat sit præg på scouseren, der i hele efterårsperioden var en skygge af sit tidligere Jeg. Scoringerne var få, berøringerne var elendige, og selvtilliden var tydeligvis en by i Rusland.
Wazza har dog set stærk ud i pre-season, og han vil unægtelig starte skarpere ud i denne sæson, end han gjorde sidste år, og dermed vise sig som den store profil, han er for De Røde Djævle.
Youngster to watch:
Da Manchester United vandt anden halvleg med 3-0 over Manchester City i weekendens Community Shield, var gennemsnitsalderen på et tidspunkt på 22,5 år – så der skal ikke et geni til at regne ud, at flere af spillerne fra De Røde Djævle vil kunne komme i betragtning til denne kategori. Ikke desto mindre har én spiller gjort sig ualmindeligt meget bemærket i pre-season og i kampen mod City. Navnet er Tom Cleverley, og hvis man ikke har hørt om ham i forvejen, vil vi gerne love, at det kommer til at ske i år. 21-årige Cleverley har haft gode udlånsophold i først Watford og dernæst Wigan, og hans præstationer for United er indtil videre særdeles lovende. Den engelske landstræner Fabio Capello har da også været kvik til at udtage midtbanedynamoen, der, hvis ikke kampen mellem Holland og England var blevet aflyst, havde fået sin debut for ”The Three Lions”. Som det kan ses i følgende video, kombinerer Cleverley et hurtigt kombinationsspil med gode berøringer og et godt overblik. Er Paul Scholes’ afløser måske fundet?
Transfers:
In: Phil Jones (Blackburn), David de Gea (Atletico Madrid), Ashley Young (Aston Villa)
Out: Gabriel Obertan (Newcastle), John O’Shea (Sunderland), Wesley Brown (Sunderland)
Chelsea
Sidste års placering: 2
Forventet placering: 2-3
Forklaring:
Siden José Mourinho-æraen sluttede i 2007 har Chelsea haft fem forskellige managere. Fem på fire år. Det er uhørt for en topklub i verdens bedste liga, og det uholdbart, hvis man vil forblive et tophold i verdens bedste liga. Heldigvis for Chelsea ligner nuværende manager André Villas-Boas den bedste mand til jobbet siden landsmanden Mourinho. Villas-Boas har efter sigende allerede gjort et stort indtryk på truppen, og det kan muligvis være med til at stimulere de ældre spillere i truppen, som er på vej mod karrierens efterår. Som man så i Porto sværger den kun 33-årige manager til offensiv og underholdende fodbold, og det kan blive en giftig cocktail med profiler som Lampard, Drogba og Torres i folden. Derudover står de unge kometer Daniel Sturridge og Romelu Lukaku også på spring.
Chelseas akilleshæl er truppens bredde. Vi så det i sidste sæson, hvor skader til Frank Lampard og Mikael Essien gjorde ondt på holdet. Nu er Essien igen skadet, og hans erstatning er svær at få øje på i egne rækker, så der bør investeres. Det springende punkt bliver, om Villas-Boas kan få Torres og Drogba til at fungere sammen. Hvis ikke skal The Blues være glad for en 2. plads i denne sæson.
Profiler:
Fernando Torres er nøglen til succes hos Chelsea i år. Spanieren havde en forfærdelig start på Stamford Bridge, men nu har han haft en lang, god opstart uden skadeproblemer, så jeg forventer at se en Torres i topform i den nye sæson. Villas-Boas offensive sats afhænger meget af El Niño, og hvis det lykkes Villas-Boas at tænde Torres, så er topscorertitlen indenfor rækkevidde.
Youngster to watch:
Efter utallige spekulationer er Europas vel nok største – i hvert fald mest omtalte - angrebstalent på plads i Chelsea. Romelu Lukaku har i en alder af bare 18 år været en ombejlet knægt efter to sæsoner i belgiske Anderlecht, hvor angriberen har nettet imponerende 31 gange. Lukaku har en utrolig fysik og med sine 190 cm er han en force i luftspillet (hvilket kan ses i nedenstående video). Samtidig har teenageren god fart i de lange ben, så han kan blive en giftig reserve for Torres og Drogba.
Transfers:
In: Thibaut Courtois (Genk), Oriol Romeu (FC Barcelona), Romelu Lukaku (Anderlecht).
Out: Thibaut Courtois (Leje, Atletico), Nemanja Matic (Benfica), Michael Mancienne (HSV), Jeffrey Bruma (Leje, HSV), Fabio Borini (Parma), Yuri Zhirkov (Anzhi)
Manchester City
Sidste års placering: 3
Forventet placering: 2-3
Forklaring:
I sidste sæson lykkedes det endeligt for Manchester City at leve op til klubbens egne og omgivelsernes forventninger med et FA Cup-trofæ og med en 3. plads i ligaen og dermed Champions League i denne sæson. Mere vil som bekendt have mere, så det store mål og håb til denne sæson er mesterskabet. Og det faktisk ikke urealistisk. Defensivt er de lyseblå skræmmende stærke og med Agüero, Tevez og Silva på holdkortet er der mesterskabspotentiale. Der er dog et par faktorer, som taler i mod.
Roberto Mancini har ikke kvaliteterne til at føre City helt til tops. Dertil mangler han ganske enkelt en større taktisk værktøjskasse. Defensiven er måske Premier Leagues bedste, men når der skal kreeres noget fremad banen mangler Mancinis folk muligheder og ideer. Det er som om, at Mancinis koncept kun strækker sig til backkæden og de tre arbejdsheste foran den, og så beder man bare til, at de tre forreste finder på noget genialt på egen hånd. Bevares, med David Silva, Carlos Tevez og nu Sergio Agüero som mirakelmagere skal der nok ske noget, men det er trods alt for skrøbeligt et koncept over en hel sæson.
Derudover skal det blive spændende at se, hvordan City håndterer Premier League sideløbende med et Champions League-eventyr, som i sidste sæson kostede Tottenham fysiske og mentale kræfter mod slutningen.
Profiler:
Vincent Kompany havde en flot sæson sidste år, hvor han startede i 37 af 38 kampe og blev kåret til årets spiller i klubben. Den 25-årige belgier er ved at udvikle sig til en af ligaens fineste forsvarer og den store leder hos Manchester City. Han er stærk, kompromisløs og kløgtig og grundstenen i Mancinis defensiv, som er holdets grundsten.
Youngster to watch:
Unge lovende spillere med udsigt til et gennembrud på førsteholdet i Manchester City er en døende race. En efter en hives store fisk ind i andedammen, så der ikke længere er plads til de små lovende med fremtiden foran sig. Så det er meget muligt, at du ikke får ham at se i Premier League overhovedet, men Vladimir Weiss er en rigtig spændende spiller. Det slovakiske midtbanetalent har været udlejet i de to seneste sæsoner, men håber nu på et gennembrud i City. Weiss er kun 21 år, men har allerede 21 kampe for Slovakiet, og med hans fornemme teknik (se video med hans driblefærdigheder nedenfor) og hurtighed kan han måske bidrage med noget på en af de to kanter.
Transfers:
In: Stefan Savic (Partizan Belgrade), Gael Clichy (Arsenal), Sergio Aguero (Atletico Madrid).
Out: Jerome Boateng (Bayern München).
Liverpool
Sidste års placering: 6
Forventet placering: 4
Forklaring:
Liverpool-helten ”King” Kenny Dalglish fik Liverpool tilbage på sporet, efter et horribelt halvt år med Roy Hodgson ved roret. Manager-effekten var tydelig for enhver, og The Reds sluttede sæsonen stærkt af. Samtidigt er truppen blevet kraftigt forstærket på midtbanen i form af Charlie Adam, Steward Downing og Jordan Henderson. Alle tre spillere bidrager til en øget dybde og bredde.
Vi forventer derfor, at klubben avancerer sin halv-dårlige 6. plads fra i år og når op til den 4. plads, der giver adgang til Champions League. Højere end 4. pladsen tror vi dog ikke på, for de to Manchester-klubber samt Chelsea er bare en tand stærkere. Den positive manager-effekt, der var lige efter skiftet, vil langsomt miste sin styrke, og Dalglish får sandsynligvis sit hyr med at finde den rette opstilling. Specielt midtbanen er spækket med spillere, der alle er ganske forskellige, og den rette kombination bliver ikke skabt ”over night”.
Profiler:
Det er vanskeligt at komme udenom Captain Fantastic, a.k.a. Steven Gerrard, der stadig er klubbens rygsøjle og talisman. Imidlertid har Gerrard’s betydning været faldende det sidste års tid, og han er ikke nær så dominerende en kraft, som han har været. Ikke desto mindre må det formodes, at den engelske landsholdsspiller igen bliver en profil, hvis han kan slippe af med de småskavanker, der plager ham for øjeblikket.
En anden profil, vi har valgt at fremhæve, at januar-indkøbet Luis Suarez. Angriberen fra Uruguay nåede kun at score 4 mål i anden halvdel af Premier League-sæsonen, men han var oplægger til et utal af chancer/mål, og han viste generelt, at han har kvaliteterne til at udfylde det hul, som Fernando Torres efterlod.
Youngster to watch:
Liverpool har særligt nogle unge lovende forsvarsspillere, og én af dem, vi kommer til at se mere til i årets Premier League, er kun 18-årige John Flanagan. Flanagan, der både kan spille højre og venstre back (med højre som sin foretrukne), nåede at få syv kampe i slutningen af forrige sæson, og han gjorde det så godt, at han blev kåret som Liverpool’s ”Young Player of the Year”. The Reds’ stjernskud kan her ses i aktion imod Arsenal i april måned.
Transfers:
In: Stewart Downing (Aston Villa), Charlie Adam (Blackpool), Jordan Henderson (Sunderland), Doni (Roma)
Out: Tom Ince (Blackpool), Milan Jovanovic (Anderlecht)
Arsenal
Sidste års placering: 4
Forventet placering: 5
Forklaring:
For præcis et år siden skrev vi i optakten til sæsonen 10/11, at Arsenals manglende indkøb formentlig ville koste i kampen mod de mere slagkraftige tophold, Manchester United og Chelsea. I år er historien den samme kun fornyet af endnu en seriøs mesterskabskandidat i Manchester City.
Det overskyggende problem for Arsenal er, at både Samir Nasri og Cesc Fàbregas er på vej væk. I så fald vil det skabe huller på holdet, som bliver svære at erstatte især for en nærig og konservativ Arsène Wenger. Gervinho er indtil nu eneste nye mand i truppen. Ivorianeren har vist lovende takter i de seneste par sæsoner for Lille, hvor han har scoret 28 gange i 67 kampe, men han er ikke løsningen på Arsenals problem. The Gunners mangler pondus og tyngde på holdet, og det får man ikke i Gervinho.
Thomas Vermaelen er tilbage efter næsten en hel sæson på sidelinjen, og det er et stort plus. Defensiven er dog stadig for svag og med salget Gaël Clichy har Wenger et akut problem på venstreback. For selvom Clichy har været svag i de seneste par sæsoner, så har Kieran Gibbs endnu ikke niveau til toppen af Premier League. Fàbregas er umulig at gøre sig klog på, men Arsenal er i det mindste nødt til at holde fast i Samir Nasri, og så er der hårdt brug for en rygrad på holdet, hvis ikke det skal glide ud af top fire. Phil Jagielka og Scott Parker ville kunne give Arsenal lidt tiltrængt engelsk slagkraft og ballast mod de fysisk overlegne konkurrenter.
Profiler:
Med Nasri og Fàbregas på vej væk fra Emirates hviler det offensive ansvar tungt på Robin van Persies skuldre. Hollænderen nettede 18 gange i sidste sæson på trods af en sæson plaget af skader, som betød, at han blot fik 25 kampe heraf 19 fra start. For første gang længe har van Persie haft en smertefri sæsonoptakt, og hvis han kan komme op over 30 kampe for sæsonen, er han et godt bud på en ligatopscorer.
Youngster to watch:
Det er ikke længe, de unge talenter i Arsenal forbliver ubekendte for den almene fodboldtilhænger. Så vi har her valgt at fokusere på Aaron Ramsey, som den unge spiller, man bør holde øje med i den kommende sæson. Den kun 20-årige waliser har allerede 34 Premier League-kampe, men kun 13 fra start, så han mangler stadig sit helt store gennembrud. Det kan meget vel komme i år, hvor både Fábregas og Nasri rygtes væk, hvilket i så fald vil give plads til den teknisk stærke midtbanekreatør.
Ramsey kan her ses udfolde sit store talent:
Transfers:
In: Gervinho (Lille), Carl Jenkinson (Charlton)
Out: Jens Lehmann (Karrierestop), Gaël Clichy (Manchester City), Denilson (Lån, Sao Paolo).
Tottenham
Sidste års placering: 5
Forventet placering: 6
Forklaring:
Succesen i Champions League sidste år kostede Tottenham en middelmådig sæson i Premier League. En 5. plads i ligaen er faktisk et fint resultat for en klub som Tottenham, men på grund af succesen i Europa er forventninger til Spurs skruet urealistisk op. I denne sæson kan Harry Redknapp og Co. koncentrere sig fuldt ud om den hjemlige liga, men det ændrer næppe på, at The Lily Whites skal være glade, hvis det lykkedes at gentage sidste års placering.
Faktum er, at Tottenham mangler en keeper og minimum en boksangriber, der kan score 20 kasser på en sæson. Brad Friedel er hentet ind i fra Aston Villa, men han er i sit sene efterår og er højst en minimal forstærkning. Bundniveauet er højere end Gomes’, men topniveauet er lavere. Derudover er defensiven simpelthen for skrøbelig.
Profiler:
Offensivt er der mange vigtige spillere hos Tottenham. Modric binder holdet sammen, Van der Vaart og Bale kan afgøre kampene på egen hånd og score de mål, angriberne ikke formår. Alligevel vil jeg pege på Michael Dawson som holdets vigtigste spiller. Stopperen er et fast holdepunkt i bagkæden og hans fysik, forudseenhed og gode afspil gør ham til en af de bedste på sin position i ligaen.
Youngster to watch:
Højrebacken Kyle Walker er hjemvendt fra et lejeophold i QPR og Aston Villa. I Villa fik han i foråret 15 kampe og gjorde en god figur, og Harry Redknapp har da også sørget for at sikre sig sit unge talent med en kontrakforlængelse. Alan Hutton og Vedran Corluka er umiddelbare førstevalg på højreback, men de svinger begge meget, så fysisk stærke og offensivt gode Walker kan få chancen i denne sæson.
Her kan man se Walker score et fremragende langskudsmål for Aston Villa tilbage i februar:
Transfers:
In: Brad Friedel (Aston Villa), Christian Ceballos (Barcelona)
Out: Jonathan Woodgate (Stoke), Jamie O'Hara (Wolverhampton), Steven Caulker (Leje, Swansea), Kyle Naughton (Leje, Norwich), Bongani Khumalo (Leje, Reading)
Everton
Sidste års placering: 7
Forventet placering: 7
Forklaring:
Efter vores vurdering er der ingen tvivl om, at Everton på papiret har det syvende bedste hold i Premier League. Det havde de sidste år, og det skønner vi, at de har igen. Holdet er stabilt, spillerne kender hinanden, og træneren ved, hvordan han skal gebærde sig i den bedste engelske fodboldrække.
Spørgsmålet er så, hvorfor The Toffees ikke kan klare sig bedre – med andre ord, ville de kunne rykke op i top 6? Svaret er ganske enkelt ”nej”. De var kun sølle 4 point fra 6. pladsen sidste år, men hele 8 point fra 5. pladsen, hvorfor kun 6. pladsen kunne siges at være indenfor rækkevidde. Problemet er dog, at 6. pladsen blev besat af Liverpool, der som artiklen indikerer, forventes at klare sig væsentligt bedre i år. Altså, hvis Tottenham klarer sig lige så godt som sidst, skal Moyes’ tropper hente ekstra 8 point hjem på kontoen. Forsvaret og midtbanen har kvaliteten til dette, men angrebet er ganske enkelt for svagt. Jermaine Beckford var den næstmest scorende efter Tim Cahill i forrige sæson, men han er meget en ”hit and miss”-type, der mangler konsistens. Louis Saha og Yakubu har været meget skadet (og førstnævnte begynder at være oppe i årene), og Victor Anichebe har endnu ikke vist et ellers lovende talent.
Det skal for en god ordens skyld siges, at Everton har været ualmindeligt hårdt ramt af skader de sidste to sæsoner. Hvis de kan holde sig nogenlunde skadesfri, kommer de til at tage masser af point fra topholdene, men der er stadig et stykke vej op til 6. pladsen og Europa League.
Profiler:
31-årige Tim Cahill har spillet i Everton siden 2004, og i løbet af syv sæsoner har han som offensiv midtbanespiller scoret 9 mål i snit. I samme periode er han den spiller, der har scoret flest mål med hovedet, selvom han kun er 1,78 meter høj. Med en kombination af fremragende positioneringsevne samt ekstrem springkraft er Cahill et slagkraftigt våben for Toffees.
Et andet våben er hverken en offensiv midtbanespiller eller en angriber – men derimod en forsvarsspiller. Venstrebacken Leighton Baines scorede selv 5 gange og lagde op til hele 11 mål i sidste sæson, hvilket suverænt gjorde ham til den mest produktive forsvarsspiller. Baines’ venstreben er i særklasse, og indtil videre må det siges at være flot, at Everton har kunnet holde ham i stalden med et utal af bejlere til den 26-årige landsholdsspiller.
Youngster to watch:
Everton har under David Moyes skabt en fin tradition med at give debut til unge spillere i 16/17-års alderen (bl.a. Wayne Rooney, Jack Rodwell og Jose Baxter), og 2011/2012-sæsonen kommer efter alt at dømme til at byde på én mere af slagsen. 17-årige Ross Barkley har imponeret under pre-season, og Moyes har udtalt, at hvis Barkley ikke havde fået en skade i sidste sæson, ville han allerede have fået debut dér. Tim Cahill har yderligere så sent som i juni sagt, at han aldrig før har set så stort et ungdomstalent. Rosende ord til den unge midtbanekomet, der glimtvis kan ses i denne video (Barkley spiller i nummer 8):
Transfers:
In:
Out: James Vaughan (Norwich)
Sunderland
Sidste års placering: 10
Forventet placering: 8
Forklaring:
I sidste sæson lå Sunderland længe lunt i svinget til at snuppe en billet til Europa i denne sæson, men en tørke efter jule- og nytårsprogrammet på et point i ni kampe sendte The Black Cats i frit fald. Sunderland fik dog rettet op igen og sluttede hæderligt i den bedste halvdel. Skader til vigtige spillere og salget af Darren Bent lignede en umiddelbar årsag til opløsningen, og det har Steve Bruce taget konsekvensen af henover sommeren.
Ind er kommet ni nye ansigter, mens kun fem har forladt Stadium of Light, hvoraf Jordan Henderson er den mest markante. Af forstærkningerne er det værd at nævne United-duoen John O’Shea og Wes Brown, som tilføjer stor erfaring til truppen, og midtbanespillerne Sebastian Larsson, Craig Gardner og David Vaughan. Angrebet ser stadigt tyndt ud, men bredden er generelt styrket og med en stærk midtbane kan The Black Cats ende i den bedste halvdel igen.
Profiler:
Mange afskyer hans spillestil, men man kommer ikke udenom, at Lee Cattermole er en dygtig og meget talentfuld midtbanespiller, som kan være guld værd for et hold. I sidste sæson spillede han kun 23 kampe dels på grund af skader og dels på grund af karantæner, og det kostede Sunderland stabilitet. Selvom han har mistet anførerbindet til John O’Shea, er han stadig utrolig vigtig for rygraden på holdet. Disciplinen skal dog forbedres så han ikke sidder ude med karantæne hver tredje kamp. Lad os håbe, det kommer med alderen.
Youngster to watch:
Med salget af Darren Bent og Danny Welbecks returnering til Manchester United ligner angrebet det svageste punkt hos Sunderland. 18-årige Connor Wickham er hentet i Ipswich, hvor han står noteret for 13 mål på to sæsoner. Frazier Campbell døjer konstant med skader, så unge Wickham kan let få chancen ved sine af Gyan. Med sine 191 cm er han stærk i luftspillet, men knægten har også masser af fart i fødderne og en glimrende teknik. Klip fra Wickham’s tid i Ipswich kan ses her:
Transfers:
In: Wes Brown (Man. United), John O'Shea (Man. United), Ahmed Elmohamaday (Enppi), Keiren Westwood (Coventry), Sebastian Larsson (Birmingham), Craig Gardner (Birmingham), David Vaughan (Blackpool), Connor Wickham (Ipswich), Ji Dong-Won (Chunnam Dragons).
Out: Boudewijn Zenden (kontraktudløb), Jordan Henderson (Liverpool), Christian Riveros (Leje, Kayserispor), Jean-Yves M'Voto (Oldham), Steed Malbranque (St. Etienne).
Aston Villa
Sidste års placering: 9
Forventet placering: 9
Forklaring:
Egentlig er Aston Villa blevet svækket med afgangen af Ashley Young og Stewart Downing, men Charles N’Zogbia er ikke nogen ringe erstatning, og Shay Given er en bedre målmand end Brad Friedel. Sammenlagt gør det, at Aston Villa forventeligt ender midt i tabellen, ligesom de gjorde sidste år. The Villans’ start-11’er er på papiret ganske fortrinlig, men bredden mangler, og flere unge spillere er tvunget til at vise sit værd, hvis McLeish og co. skal gøre sig forhåbninger om europæiske pladser.
Profiler:
Darren Bent har i de seneste to sæsoner scoret 45 mål i bare 79 kampe, og han har været flyvende for The Villans, siden sit skifte i januar. Den engelske landsholdsspiller er én af de mest farlige Premier League-spillere foran mål, men uden hjælpen fra både Downing og Young, kan Bent måske gå hen og få problemer.
Den hjælp skal måske komme fra Charles N’Zogbia, der blev hentet til Aston Villa for næsten 10 mio. Pund i juli måned. Den 25-årige franskmand trak nærmest ene mand Wigan væk fra bunden i slutningen af forrige sæson, og han var én af de mest produktive kantspillere med 10 scoringer til sit navn.
Youngsters to watch:
Aston Villa har to spillere, der kan gå hen og blive store fornøjelser næste år. Den ene er Marc Albrighton, som vi allerede skrev om sidste år. Den 21-årige kantspiller fik lidt sit gennembrud sidste år med 6 mål og 6 assists, men mange af hans optrædener kom fra bænken. Med Stewart Downing’s farvel, ser han nu ud til at blive fast starter. Albrighton’s forcer er en glimrende speed og et godt indlæg fra kanten, som det kan ses i videoen her: http://www.youtube.com/watch?v=fWQyA0kMqTQ.
Den anden unge spiller, der kan give seerne glæde, er 21-årige Barry Bannan. Den skotske landsholdspiller fik sidste sæson 19 kampe for The Villans, men i år ser det ud til, at den offensive midtbanespiller kan få mere tid på banen. Bannan har et fantastisk skud med venstrebenet, og han evner playmakerrollen, som det ses her:
Transfers:
In: Shay Given (Manchester City), Charles N’Zogbia (Wigan)
Out: Stewart Downing (Liverpool), Ashley Young (Aston Villa), Brad Friedel (Tottenham), Nigel Reo Coker (Bolton), John Carew (frigivet)
Stoke
Sidste års placering: 13
Forventet placering: 10
Forklaring:
Det er altid utrolig vanskeligt at vurdere midterplaceringerne, fordi holdene her typisk kun adskiller sig marginalt fra hinanden. Stoke er ét af de hold, der altid havner i denne midtergruppe (i de seneste år har det opnået placeringer fra nummer 11-13), og det forventer vi sker igen. Dog betyder en svækkelse på mange af de andre midterhold, at vi tror, Tony Pullis og co. i år kan placere sig bedre end sidst. Hvad der kan gå imod denne forudsigelse er dog den ukendte faktor, der ligger i holdets europæiske forpligtigelser. Er mandskabet bredt nok? Og kan spillerne klare presset?
Britannia Stadium er det mest larmende i Premier League, og det er her, vi igen forventer, at de fleste point kommer i land. The Potters fik kun 13 point på fremmed græs sammenlignet med 34 hjemme, og dette regnskab bør kunne forbedres.
Profiler:
Anfører Ryan Shawcross er på trods af sin unge alder allerede ret rutineret i Premier League. Oprindeligt er han fra Manchester Uniteds berømte akademi, og det kan ses i hans never-say-die attitude i midterforsvaret.
En anden profil er bomstærke Kenwyne Jones i angrebet. Rekordindkøbet fra Sunderland nettede 9 gange i forrige sæson, og han var holdets mest scorende.
Youngster to watch:
Diego Arismendi er en 23-årig uruguayer, der spillede sidste sæson for Barnsley i den næstbedste række. Skader har hidtil hindret ham i at spille for Stoke, men det kunne godt se ud til, at det bliver hans år i år. Arismendi er en fysisk stærk spiller, men skader har hidtil hindret hans fremfærd i den bedste engelske række.
Arismendi har 2 kampe for det uruguayske landshold (men desværre har det ikke været muligt at opstøve videomateriale af hans spil).
Transfers:
In: Jonathan Woodgate (free agent)
Out: Abdoulaye Faye (frigivet)
Fulham
Sidste års placering: 8
Forventet placering: 11
Forklaring:
Det skal blive spændende at følge Fulham i den kommende sæson, som indledes med en ny mand i trænersædet. Mark Hughes har forladt klubben og ind er kommet Martin Jol, som allerede sidste år var udset, som afløser for Roy Hodgson. Den tidligere Tottenham-manager er kendt for mere offensivt fodbold end hvad både Mark Hughes og Roy Hodgson stod for, og samtidig er han ikke bleg for at give unge talenter chancen.
Det kan også ses på indkøbspolitikken indtil nu, hvor midtbanestalenterne Pajtim Kasami og Marcel Gecov er hentet ind. Til venstreback har Fulham hentet den tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise tilbage. Jeg savner dog stadig lidt bredde i truppen ikke mindst i angrebet, hvor Bobby Zamora er ene om at holdet niveau til den øverste halvdel af tabellen. Hjemme på Craven Cottage giver Fulham ethvert Premier League-mandskab problemer, men udebanestatistikken er håbløst. I sidste sæson vandt The Cottagers kun tre udekampe, og det skal forbedres, hvis målsætningen om europæiske pladser skal nås.
Profiler:
Bobby Zamora gik glip af det meste af sidste sæson på grund af en skade. Et hårdt slag for Fulham, som flere gange spillede helt uden deciderede angribere på banen, fordi også Andy Johnson var skadet. Den store angriber ser dog nu ud til at være tilbage i form, og det er vitalt, at han holder sig skadefri, for bredden i angrebet er stadig tynd.
Youngster to watch:
De unge stjerneskud vælter ikke frem, når man kaster et blik på Fulhams trup. Men manager Martin Jol er kendt for at give unge spillere chancen, og han har da også hentet et par stykker til klubben allerede. Den mest interessante er nok 19-årige Pajtim Kasami, som er ankommet fra Palermo. Den kreative schweiziske midtbanespiller fik 14 Serie A-kampe i sin første og eneste sæson for Palermo. Hold øje med Kasamis stærke venstreben, som kan ses i aktion her:
Transfers:
In: John Arne Riise (Roma), Marcel Gecov (Slovan Liberec), Pajtim Kasami (Palermo) Csaba Somogyi (Rakospalota)
Out: Zoltan Gera (kontraktudløb), Eddie Johnson (kontraktudløb), Diomansy Kamara (Eskisehirspor), John Pantsil (Leicester), Kagisho Dikgacoi (Crystal Palace). Jonathan Greening (Nottingham Forest), David Stockdale (Leje, Ipswich)
West Bromwich Albion
Sidste års placering: 11
Forventet placering: 12
Forklaring:
Som nyoprykker var det i sidste sæson imponerende flot af West Bromwich Albion, at de endte midt i tabellen. Selvom holdet spillede noget flot fodbold under Roberto de Matteo, var det alligevel først med tilgangen af Roy Hodgson, at resultaterne blev mere stabile. Og netop den rutinerede træner er én af hovedårsagerne til, at vi tror på en lignende flot placering for West Bromwich i år. Ingen af de vigtige spillere har forladt klubben, og med tilgangen af den offensive midtbanespiller Zoltan Gera fra Fulham og målmand Ben Foster fra Birmingham, ser truppen både stærkere og bredere ud end sidste sæson.
Profiler:
Midtbanespilleren Chris Brunt er et stort aktiv på midtbanen, hvor han styrer spillet og skaber de fleste chancer. Hans venstreben er superb, og han med 4 mål og 11 assists i sidste sæson, var han særdeles produktiv.
Den største profil er dog angriberen Peter Odemwingie, der havde en næsten sensationel sæson i 2010/2011. Den 30-årige angriber blev den femte mest scorende med 15 mål, og han var i en periode en enmandshær for Hodgson og co. Odemwingie er både hurtig og kropsstærk, og så afslutter han godt inde i feltet.
Youngster to watch:
Der er ikke ligefrem overflod af interessante spillere under 23 år i West Bromwich, men én, der kunne være værd at holde øje med, er 21-årige Craig Dawson. Roy Hodgson har udtalt, at han vil bruge ham i næste sæson, og at han derfor ikke vil leje ham ud igen. Dawson spillede i sidste sæson for Rochdale, hvor han var klubbens bedste spiller og scorede hele 11 mål som midterforsvarer (se ét af dem nedenfor [fra 1:00 og frem]). Han beskrives som god i hovedspillet og i tacklingerne, og hans positioneringsevne skulle også være veludviklet.
Transfers:
In: Zoltan Gera (Fulham), Ben Foster (Birmingham)
Out: Giles Barnes (frigivet)
Newcastle
Sidste års placering: 12
Forventet placering: 13
Forklaring:
Sommeren er (selvfølgelig) ikke passeret roligt i Newcastle, som overraskende solgte anfører Kevin Nolan til nedrykkede West Ham, og det skabte røre i omklædningsrummet. Joey Barton har siden ytret sin utilfredshed med klubbens håndtering af den sag, hvilket har fået ledelsen til at sætte Barton på transferlisten. Han ligner derfor en færdig mand i klubben, mens også den stærke venstreback José Enrique længe har været rygtet til Liverpool og Arsenal og således må regnes for fortid ved Tyneside.
Alan Pardew har dog forstærket holdet med et par spændende navne i form af Sylvain Marveaux og Yohan Cabaye, hvor især sidstnævnte kan blive et rigtigt spændende bekendtskab. West Hams Demba Ba giver det tynde angreb en smule mere pondus, mens midtbanekreatøren Hatem Ben Arfa er tilbage efter sin sæsonlange skade. Problemet for Newcastle er, at holdets rygrad er væk og erstattet af et par franske lottokuponer.
Profiler:
Det er svært at udpege en markant profil hos Newcastle, men den skal formentlig findes på midtbanen. Cheik Tiote gav i sidste sæson forhåbninger om en stor fremtid på den defensive midt, men de offensive franskmænd, Hatem Ben Arfa og Yohan Cabaye kan også blive ligaprofiler. Især Cabaye er der forventninger til efter to flotte sæsoner hos Lille, som han har ført til tops i Ligue 1.
Youngsters to watch:
Igen må man erkende, at det er småt med unge stjerne i svøb. Haris Vu?ki? er en spændende midtbanespiller, men er stadig kun 18 år, og han får begrænset spilletid på midtbanen, som er Newcastles stærkeste kæde. Nyindkøbte Gabriel Obertan kan måske få sit gennembrud ved Tyneside efter et par mislykkedes år hos Manchester United. Obertan viste i glimt potentialet i United. Franskmanden er hurtig, gennembrudsstærk, teknisk dygtig og så er han ikke bleg for at arbejde tilbage i banen (som det kan ses i den fremragende videoredigering nedenfor). Umiddelbart ligner det et lovende indkøb af The Magpies.
Transfers:
In: Sylvain Marveaux (Rennes), Yohan Cabaye (Lille), Gabriel Obertan (manchester United), Demba Ba (West Ham)
Out: Sol Campbell (kontraktudløb), Kevin Nolan (West Ham), Wayne Routledge (Swansea), Shefki Kuqi (kontraktudløb).
Bolton
Sidste års placering: 14
Forventet placering: 14
Forklaring:
Der er ekstremt meget usikkerhed om profilen Gary Cahill for tiden, og det gør, at Boltons slutplacering er meget vanskelig at vurdere. Én ting er dog sikkert: De skal gøre meget rigtigt, hvis de skal slutte markant bedre end sidste år. Årsagen – foruden Cahill – er, at en spiller som Johan Elmander har forladt klubben, og at Chung-Yong Lee i sidste måned brækkede benet og meldes ude i hele 9 måneder. Det efterlader klubben med en yderst svækket offensiv, og selvom rutinerede Nigel Reo-Coker og unge Chris Eagles har tilsluttet sig truppen, er ingen af dem gode nok til at kompensere for det hul, Elmander og Lee har skabt. Svenskeren og sydkoreaneren var sidste år med til at gøre The Wanderers til ligaens 5. mest scorende hold på hjemmebane, hvilket næppe bliver gentaget.
Umiddelbart ser den defensive del af holdet ret fornuftigt ud for Owen Coyle, og selvom der sandsynligvis kommer til at mangle kreativitet fremadrettet, er holdet næppe i nedrykningsfare; dertil er klubben for rutineret og stabil.
Profiler:
Efter vores vurdering er der to klare profiler: forsvarsspilleren Gary Cahill og kantspilleren Chung-Yong Lee. Desværre, som allerede beskrevet, får vi ikke Lee at se før efter jul, og Gary Cahill’s relation til klubben er yderst usikkert efter dette transfervindue.
Youngster to watch:
Det er meget svært at udpege nogle unge og lovende spillere for The Wanderers, men efter Johan Elmander’s afgang til Galatasaray bliver der muligvis plads til et par kampe for 21-årige Tope Obadeyi. Angriberen beskriver sig selv som hurtig og god i én-mod-én situationer, og han har både kampe og mål for Englands U19 og U20.
Der findes desværre ikke videomateriale om Obadeyi.
Transfers:
In: Nigel Reo-Coker (Aston Villa), Chris Eagles & Tyrone Mears (Burnley)
Out: Johan Elmander (Galatasaray), Jlloyd Samual (frigivet), Tamir Cohen (frigivet), Ali Al Habsi (Wigan)
Wolverhampton
Sidste års placering: 17
Forventet placering: 15
Forklaring:
Wolves var i sidste sæson millimeter tæt på at rykke ned, så jublen var stor, da Mick McCarthy og co. kunne fejre endnu en sæson i den bedste engelske fodboldrække. Holdet er ofte en mundfuld på hjemmebane (Molineux Stadium), men intet hold tabte så mange gange på udebane sidste år, som Wolves gjorde.
Så hvorfor tror vi, de ender bedre i år? Jo, holdet er ganske enkelt blevet markant bedre i forsvaret med tilgangen af Roger Johnson (der desuden allerede er blevet anfører), og spillerne har nu to sæsoners erfaring i Premier League. Samtidigt ser det ikke ud til, at nogen af spillerne forlader klubben, så McCarthy har skabt den stabilitet, der er nødvendig for at klare sig godt i verdens bedste liga.
Profiler:
Angrebet er klart Wolves’ bedste aktiv, hvor både arbejdsomme Kevin Doyle og skarpe Steven Fletcher huserer. Doyle er flere gange blevet rygtet til større klubber, men som situationen er for øjeblikket, skifter den 27-årige ikke den orange trøje ud – og det er fansene godt tilfredse med efter to succesfulde sæsoner for dem. Fletcher viste sig ligeledes at være en succes sidste år, efter han blev købt fra nedrykkerne Burnley, og sammen nettede duoen 18 gange i den netop overståede sæson.
Foruden de to spidsangribere er kantspilleren Matthew Jarvis, der har én kamp for The Three Lions på CV’et, klubbens farligste spiller. 25-årige Jarvis drev gæk med nogle af de bedste forsvarsspillere sidste sæson, og hans venstreben stod for 5 mål og 8 assists.
Youngster to watch:
23-årige Adam Hammill, der skiftede til Wolves i Januar i år, nåede at spille 9 kampe for sin nuværende klub inden afslutningen i maj. I dén periode viste han prøver på sin fine hurtighed og teknik, og mon ikke McCarthy kommer til at satse endnu mere på sin unge kantspiller i den kommende sæson. Hammill er oprindeligt fra Liverpools ungdomsakademi, hvor han var med til at vinde ungdoms-FA Cupppen i 2006. Desuden har han kampe for både U19 og U21.
En særdeles velredigeret video af Hammill, fra tiden før han sluttede sig til Wolves, kan ses her (hvor han bl.a. scorer nogle fremragende mål):
Transfers:
In: Jamie O’Hara (Tottenham), Roger Johnson (Birmingham), Dorus de Vries (Swansea)
Out: Marcus Hahnemann (frigivet), David Jones (frigivet), Jody Craddock (frigivet), Michael Mancienne (endt lejeophold)
Blackburn
Sidste års placering: 15
Forventet placering: 16
Forklaring:
I sidste sæson var Blackburn med i nedrykningskampen til det sidste, og det scenarie kan jeg godt se gentage sig i år. Truppen mangler profiler, og de bærende kræfter er ved at være udbrændte. Ryan Nelsen (33), Brett Emerton (32), David Dunn (31) og Jason Roberts (33) er alle i deres efterår og sidder ofte ude med skader. Derudover er det unge stjerneskud, Phil Jones, rykket til Manchester United, mens forsvarsklippen Chris Samba også rygtes væk fra klubben. Derudover har Blackburn også mistet angriberne Roque Santa Cruz og Mame Biram Diouf, som begge var udlånt i sidste sæson.
Klubbens indiske ejere mangler efter sigende ikke valuta, men der er endnu ikke hentet forstærkninger, selvom det er hårdt tiltrængt. Det er altså begrænset, hvad Steve Kean og John Faxe Jensen har at arbejde med, men på den anden sider mener jeg heller ikke, at trænerduoen selv har den fornødne kvalitet til at føre Blackburn frem i tabellen. Overlevelse er umiddelbart en succes, men ejernes ambitioner er givetvis højere.
Profiler:
Christopher Samba er holdets vigtigste spiller. Han holder sammen på defensiven og går altid forrest, selvom han mistede anførerbindet i fjor efter at have udtryk lyst til at prøve sig af på et højere niveau. Det har han helt sikkert kvaliteterne til, men hvis Blackburn ikke formår at holde fast i deres forsvarsklippe, så kan det give store defensive problemer.
Youngster to watch:
I januar hentede Blackburn den nu 20-årige Rúben Rochina fra Barcelonas reservehold, og han er værd at holde et vågent øje med. Jason Roberts er som skrevet i sit efterår, så der kan blive en åbning for spanieren, som er en glimrende dribler med fart i støvlerne. Derudover har han et giftigt venstreben fra kort og lang distance og på dødbolde (illustreret i nedenstående video). Rochina er umiddelbart bedst helt på toppen, men han kan dække de fleste offensive positioner.
Transfers:
Ind: Myles Anderson (Leyton Orient), David Goodwillie (Dundee), Radosav Petrovic (FK Partizan)
Ud: Phil Jones (Manchester United), Zurab Khizanishvili (Kayserispor), Frank Fielding (Derby), Benjani Mwaruwari (Kontraktudløb), Jason Brown (Kontraktudløb)
Swansea
Sidste års placering: Nr. 3 i The Championship
Forventet placering: 17
Forklaring:
Swansea indtager Premier League som det første walisiske hold nogensinde. Sidste års treer i The Championship minder på mange måder om sidste års nedrykker fra Premier League, Blackpool. Truppen indeholder meget begrænset Premier League-erfaring, manageren Brendan Rodgers er ung og karismatisk og så vil svanerne gerne spille attraktivt, offensivt fodbold.
Problemet for Swansea bliver, at truppen er forholdsvis smal og uden erfaring, så sidste halvdel af sæsonen kan blive meget tung, som vi tidligere har set det med bl.a. Hull og Blackpool. Indtil nu har Rodgers kun hentet tre forstærkninger primært til defensiven, mens man har blandt andre har mistet midtbanemanden Darren Pratley, som spillede fast sidste år og scorede ti kasser. Derudover tabte Swansea næsten halvdelen af udekampene i sidste sæson.
Profiler:
Den altoverskyggende profil hos oprykkeren er også en af de få med erfaring fra Premier League. På trods af sine kun 22 år har Scott Sinclair 23 Premier League-kampe under bæltet siden sin debut som 17-årig for Chelsea. I sidste sæson nettede han 19 gange i The Championship (og 27 gange i alle turneringer) fra sin position på den offensive midtbane.
Youngter to watch:
Scott Sinclair kunne såmænd også have figureret i denne kategori (og han har masser af videomateriale, bl.a. hans mål fra forrige sæson, nedenfor), men i stedet fokuserer vi på den tre år yngre Steven Caulker, som er lejet i Tottenham. Den stærke midterforsvarer har et dusin u-landskampe for England, men missede slutrunden i Danmark på grund af skader. Caulker spillede 29 kampe for Bristol City i The Championship i sidste sæson, så det skal blive spændende at se, om den 19-årige stopper kan begå sig på højeste niveau.
Transfers:
In: Danny Graham (Watford), Steven Caulker (Leje, Tottenham), José Moreira (Benfica), Wayne Routledge (Newcastle United)
Out: Cedric van der Gun (kontraktudløb), Albert Serran (AEK Larnaca), Kerry Morgan (Neath FC), Darren Pratley (Bolton), Dorus de Vries (Wolverhampton)
Wigan
Sidste års placering: 16
Forventet placering: 18
Forklaring:
Wigan har i mange sæsoner lignet et hold, der var på vej ud af Premier League, men den bliver ikke ved med at gå. Wigan har ganske enkelt et af de dårligste hold i rækken, især med salget af en af holdets bedste spillere, Charles N’Zogbia, og tilbageleveringen af den udlejede Tom Cleverly til United.
Den eneste forstærkning på DW Stadium indtil videre er Bolton-keeperen Ali Al Habsi, som også var udlejet til Wigan i sidste sæson. Og når vi alligevel er inde på DW Stadium, så er der heller ikke meget hjælp at hente der til Roberto Martinez og Co. Hjemmebanen er aldrig udsolgt, og med fare for at træde Wigan-tilhængere over tæerne, så er det nok de færreste der vil savne The Latics i den bedste række.
Profiler:
Hugo Rodallega er vel holdets største profil, og der hviler et stort pres på hans skuldre. Colombianeren har været holdets topscorer de sidste to sæsoner, og mon ikke han får nye tilbud, hvis Wigan ikke klarer frisag i år. Jeg mener dog højst han har niveau til en midterklub.
Youngster to watch:
Den tidligere Chelsea-spiller, Franco Di Santo, har længe været anset som et stort angrebstalent, men det er endnu ikke lykkedes den 22-årige argentiner at slå igennem. Han har størrelsen med sine 190 cm, men mangler endnu lidt fysik i Premier League. Konkurrencen i Wigans angreb er dog begrænset, så Di Santo skal nok få en del spilletid. Ét af hans mål fra sin tid i Chelsea kan ses her:
Transfers:
Ind: Ali Al Habsi (Bolton)
Ud: Steven Caldwell (Birmingham), Antonio Amaya (Betis), Daniel de Ridder (Grasshoppers), Mauro Boselli (Leje, Estudiantes)
Queens Park Rangers
Sidste års placering: Nr. 1 i The Championship
Forventet placering: 19
Forklaring:
Selvom Queens Park Rangers vandt The Championship sidste år, har vi svært ved at se, hvad der kan få dem til at blive oppe. Holdet har praktisk talt ingen Premier League-erfaring, og nogle af stjernerne fra sidste sæson, kunne ikke bruges i Premier League, da de var tilknyttede. Desuden har klubbens rige ejere ikke villet bruge ret mange penge på nye spillere indtil videre, og det betyder, at holdet ser noget lette ud i den tunge top-division.
Holdet spiller en god gang offensiv fodbold, hvor specielt Alejandro Faurlin, Adel Taarabt og Akos Buzsaky på midtbanen holder et højt teknisk niveau. Forsvaret ser derimod mere tyndt ud, og indtil videre har manager Neil Warnock ikke forstærket de bagerste rækker (eller også har ejerne ikke villet bevilge ham penge?!). Dette kan blive et seriøst problem for dem, når de møder hurtigere, stærkere og tekniske spillere, som de gør i Premier League.
Profiler:
Den altoverskyggende profil på R’s mandskab er den blot 22-årige Adel Taarabt. Med 19 mål og 19 assists var det fuldt fortjent, at Taarabt blev kåret som året spiller i The Championship sidste år. Den iltre marokkaner begejstrede fans fra start til slut, og manager Warnock er sikker på, at hans stjerneskud vil tage Premier League med storm. Den tidligere Tottenham-spiller har uomtvisteligt et stort talent, mens hans temperament og spillemæssige udsving kan give ham problemer i verdens bedste liga.
En anden spiller, der også må betegnes som profil, er nyindkøbte DJ Campbell. Den 29-årige engelske angriber scorede 13 mål for nedrykkerne Blackpool i foregående sæson, og han kan blive et stort aktiv for QPR i år.
Youngster to watch:
Adel Taarabt opfylder denne kategoris kriterier om at være 23 år eller under og samtidigt være relativt ukendt for Premier League-seere – og derfor skal han vises frem! Taarabt kunne ikke bruges i Tottenham, og han er unægtelig sulten efter at illustrere, hvad han denne gang kan i Premier League. Følgende video bør da også gøre de fleste nysgerrige.
Transfers:
In: Kieran Dyer (free agent), DJ Campbell (Blackpool)
Out:
Norwich
Sidste års placering: Nr. 2 i The Championship
Forventet placering: 20
Forklaring:
Norwich har haft en kometvej til Premier League, hvor de på to år er rykket fra den tredjebedste række, League One, til nu den bedste række. Én af de vigtigste årsager er manager Paul Lambert, der har udviklet sig til én af de mest interessante unge managere i England.
Norwich spiller flot underholdende angrebsspil, men deres forsvar er ikke særlig solidt, og de ligner et hold, der kan løbe ind i en del øretæver undervejs. De spillere, de har købt indtil videre, har ikke Premier League-erfaring, og det kan bide dem i halen i løbet af sæsonen. Vi tror derfor, at de hurtigt løber tør for krudt, og at de derefter placerer sig nederst i tabellen. I hvert fald er vi fuldstændigt overbeviste om, at de rykker ned (og Paul Lambert kunne nemt ende i en anden klub!).
Profiler:
Det er ikke overraskende rent offensivt, at holdet har sine helt store forcer. Helt i front har anfører Grant Holt scoret hele 53 mål i 92 kampe, og den 30-årige angriber beskrives lidt som en Kevin Davies-type. Så vi kan forvente os en fysisk stærke spiller, der er glimrende i hovedspillet.
På den offensive midtbane ligger irske Wes Hoolahan, og han er holdets helt store kreatør. Med en højde på kun 1,68 meter, fylder han ikke meget, men han var én af holdets vigtigste spillere sidste år og kom på ”Championship Team of the Year”. I spillestil minder han en smule om den tidligere Blackpool-helt Charlie Adam.
Youngster to watch:
Nyindkøbte Elliott Bennett kan gå hen og blive et spændende bekendtskab. Den 22-årige kantspiller/offensive midtbanespiller scorede 8 mål og havde 20 assists i sidste sæson i League One for Brighton & Hove Albion, hvor han kom på ”PFA League One Team of the Year” (nedenfor findes noget videomateriale fra hans tid i B&HA). Lambert har allerede rost Bennett i løbet af sommeren, så mon ikke han får noget spilletid i den kommende sæson.
Transfers:
In: James Vaughan (Everton), Ritchie de Laet (lån fra Manchester United), Kyle Naughton (lån fra Tottenham), Steve Morison (Millwall)
Out:
Bruger
http://betxpert.com/artikel/pr…
Mvh.
Martin, BetXpert
Bruger
Hvad med evt bud på startopstillinger. Er det noget I kommer med?
Bruger
Super optakt, men ja - et bud på startopstillinger ville være dejligt.
Bruger
Er helt enig med de andre om de forskellige hold's foretrukne startopstilling ville fantastisk.
Desuden nogle bud på topscorer ville ogs være rart.
Men super arbejde.
Bruger
Godt forarbejde..
Bliver spændene at se om det bliver så lige som ventet.
Bruger
Mht. startopstillingerne så er det noget, vi vil tage til efterretning og ændre til næste års optakt. Eftersom ligaen går i gang i morgen, giver det ikke så meget mening at lave dem nu - (næsten) alt bliver jo afsløret lørdag og søndag :-)
Ift. topscorertitlen: Hvis Robin van Persie holder sig skadefri (hvilket dog er ret usandsynligt), er han mit bedste bud. Han sluttede sæsonen helt vanvittigt af med et utal af mål, og eftersom han både sparker frispark og straffe, får han masser af muligheder på mål.
Rooney er selvfølgelig et andet alternativ, og han var ligesom RVP godt kørende i foråret. Med tilgangen af Ashley Young vil kvaliteten af dødbolde og indlæg muligvis stige fra venstre side, og det kan gavne ham.
Mit tredje alternativ er Fernando Torres. Kan Villas-Boas få ham i gang, ved vi, hvor giftig han er. Jeg kunne bare godt være lidt bange for, at hans maksimale speed er faldet grundet en masse småskader, hvilket sænker hans chancer. Desuden sparker han heller ikke straffespark.
Sidst har vi Javier Hernandez, der er den fødte målscorer. Uanset hvordan bolden kommer ind i feltet, er han i stand til at få den rettet mod mål, og han kunne potentielt set blive en 30-måls skytte. Jeg tror dog ikke, det bliver i år, for en hjernerystelse holder ham ude her i starten, og han kunne muligvis komme til at lide af "second season syndrome". Desuden er konkurrencen i angrebet endnu hårdere i år for United, og Hernandez sparker heller ikke straffe.
Outsidere er Andy Carroll og måske Luis Suarez, men jeg har svært ved at se nogen af dem score 20+ mål. Det afhænger meget af, om Liverpool kan få gang i det kreative spil. Downing er som skabt for Carroll, men kombinationen er uprøvet i PL.
Bruger
P.S. Fed optakt..
Bruger
iøvrigt for så at blive sendt til Tyskland
Bruger
Mvh.
Martin, BetXpert